Το Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015, το Ale Box διοργανώνει ανταλλαγή σπιτικής μπύρας. Καθώς είναι το πρώτο μας event, αποφασίσαμε να κάνουμε μια βραδιά σε φιλικό κλίμα, να μαζευτούμε σαν μια μεγάλη παρέα σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, τον «Κούκο», και αφού καταναλώσουμε τις μπύρες, τα λουκάνικα και τα συνοδευτικά του, να ανταλλάξουμε τις σπιτικές μας μπύρες.

Για την ανταλλαγή, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το είδος, την μέθοδο ζυθοποίησης ή την ποσότητα. Είτε έχεις φτιάξει beerkit, είτε all-grain, είτε έχεις δυο μπουκάλια, είτε δυο καφάσια, μπορείς να τα φέρεις, να τα μοιράσεις στους υπόλοιπους και να πάρεις τις δικές τους μπύρες. Σκοπός μας δεν είναι να συγκρίνουμε ή να διαλέξουμε τις καλύτερες, αλλά να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, συνταγές και tips. Οι αρχάριοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν της δημιουργίες των πιο έμπειρων ζυθοποιών, αλλά και να πάρουν γνώμες και συμβουλές για τις δικές τους πρώτες απόπειρες. Και φυσικά, όλοι θα φύγουμε με μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές μπύρες.

Στο event θα συμμετάσχουν και φίλοι homebewers από την επαρχία, που λόγω της απόστασης δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν, αλλά θα μας στείλουν τις μπύρες τους κι εμείς φυσικά θα ανταποδώσουμε στέλνοντας τους τις δικές μας. Ανάμεσά τους, ο φίλος μας ο Λευτέρης, με τις φανταστικές του μπύρες «7 Island» που πλέον έχουν αποκτήσει ξεχωριστή φήμη στους κύκλους των homebrewers και των beer geeks, με τρεις διαφορετικές συνταγές: American Pale Ale, IPA και Triple IPA 10%abv.

Για την ανταλλαγή απόψεων μετά το event, έχει δημιουργηθεί ένα κλειστό group στο Facebook. Κάθε είδος μπύρας που θα συμμετάσχει στην ανταλλαγή θα αριθμηθεί, όλοι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο group, και για κάθε μπύρα που δοκιμάζουμε θα αφήνουμε τα σχόλιά μας, τι μας άρεσε, τι θα αλλάζαμε, πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα.

Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα αναλάβει ο dj Panos Veron, με σκληρούς ήχους ska-punk rock. Στο κομμάτι της κατανάλωσης, ο Κούκος σε συνεργασία με τις αγαπημένες μας Hoppy Imports, Good Beer Hellas και Bierhoff Hellas, θα φροντίσει να μην φύγει κανένας παραπονεμένος. Πέρα από τον καθιερωμένο κατάλογό του που περιλαμβάνει μπύρες για όλα τα γούστα, ειδικά για τη βραδιά θα μας περιμένει on tap η «Wheat is the new Hops IPA», μια ιδιαίτερη IPA ζυμωμένη με βρετανομύκητα, αποτέλεσμα της συνεργασίας Mikkeller και Grassroots. Εξίσου ξεχωριστές ετικέτες όμως από Westbrook, Maui Brewing, Coronado, Siren, BrewDog, Hop Valley, Nogne και πολλές ακόμη ζυθοποιίες, θα μας περιμένουν και σε μπουκάλια.

Εδώ είναι και το αντίστοιχο event στο Facebook: Brew-Swap!

Σας περιμένουμε!

    • Καλησπέρα, 9 είναι η ώρα της εκδήλωσης, αλλά δεν το βρίσκω δεσμευτικό, αφού ο σκοπός είναι να περάσουμε καλά και σίγουρα σε όλη την διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχουν μπύρες οικιακής ζυθοποίησης για ανταλλαγή.

    • Θα τις πιούμε, αλλά όχι στον χώρο του καταστήματος, η δοκιμή θα πρέπει να περιμένει για το σπίτι. Ευτυχώς όμως τα βαρέλια και το ψυγείο του Κούκου έχουν πολλές εκλεκτές επιλογές για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Απάντηση