Αρπάζουμε την ευκαιρία να πούμε δυο λόγια, μιας και αποκτήσαμε φωνή μέσα από το δικό μας site πέρα από τα κοινωνικά μέσα (πχ Facebook), τα οποία χρησιμοποιούμε ενεργά, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση.

Το Ale Box ήρθε ως φυσική συνέχεια της δραστηριότητάς μας τα τελευταία χρόνια ως homebrewers. Ο Νίκος και εγώ, καθημερινά συζητούσαμε αστειευόμενοι το ενδεχόμενο να ανοίξουμε ζυθοποιείο, brewpub, μπυραρία, όπως όλοι μας άλλωστε, αλλά ποτέ brewshop. Η σκέψη ήρθε όταν ψάχναμε νέα πράγματα πέρα από βύνες, λυκίσκους και μαγιές, πιο περίπλοκα, πιο δυσεύρετα ή πιο εξωτικά. Και έτσι, μετά από άλλη μία πρότασή του, που πήρα στα αστεία φέτος τον Φλεβάρη (η οποία μου πήρε 15 μέρες να την λάβω σοβαρά υπόψιν), ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τί χρειάζεται για να στηθεί όλο αυτό. Ο χώρος είναι κάτι που βρέθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά τα δύσκολα ήταν να εντοπίσεις αξιόπιστους προμηθευτές οι οποίοι φυσικά να είναι η πηγή και όχι απλά μεταπωλητές, ώστε να λαμβάνεις φρέσκα και σωστά προϊόντα. Μετά από μερικές εβδομάδες όλα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας. Εκεί φάνηκαν οι φίλοι. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, αφού τους παραδώσαμε δοκιμαστικούς κωδικούς, τους ζητήσαμε να προσπαθήσουν να κάνουν τα χειρότερα πάνω στο site για να ανακαλύψουμε τυχόν bugs. Έτσι το stress test ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο του διαγωνισμού homebrewing της Septem και από τότε είμαστε online. Η καθημερινότητα στο Ale Box δεν ήταν κάτι μονότονο. Εκτός από τις παραλαβές νέων προϊόντων (σαν δύο χαζά που ανοίγουν χριστουγεννιάτικα δώρα) ακόμα και τα μικρά πράγματα αποκτάν αξία όταν έχουν αξία για έναν ακόμα νέο homebrewer ή έναν παλιό που πέτυχε άλλη μία ικανοποιητική συνταγή. Ο κόσμος σιγά σιγά άρχισε να μας μαθαίνει, κάτι που μας βοηθούσε να προσπαθούμε περισσότερο κάθε μέρα. Και τότε ήρθε το δημοψήφισμα και τα capital controls… Τρόμος και στεναχώρια, τόση δουλειά και τώρα; Αφού λοιπόν φάγαμε την πρώτη κρυάδα των capital controls, το κλίμα άρχισε να αλλάζει ανέλπιστα αισιόδοξα. Με την στήριξη από παλιούς και νέους homebrewers το κλίμα χαλάρωσε και οδηγηθήκαμε σε μία ομαλότητα. Πλέον κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέα πραγματάκια, άλλοτε μεγάλα και σπουδαία άλλοτε μικρά, που μας χαροποιούν όταν τα παρουσιάζουμε (όπως και αυτό το blog).

Τα νέα πράγματα και οι νέες ιδέες που παρουσιάζουμε, τις περισσότερες φορές έρχονται  αφού πρώτα τα υλοποιήσουμε στην δική μας κατσαρόλα ή στην δική μας συνταγή, και αφού διαβάσουμε ένα σκασμό άρθρα και βιβλία από όλες τις διαθέσιμες πηγές , όπως κάνετε και εσείς άλλωστε. Σημαντικό παραμένει φυσικά, το γεγονός ότι σχεδόν κάθε Κυριακή καταφέρνουμε να συναντιόμαστε με τους φίλους μας (παλιούς και νέους) για να κάνουμε brewday παρέα. Στην ουσία όμως, αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί σε όλο αυτό το δημιούργημα, είναι ότι παραμένουμε εραστές του homebrewing και  του να μοιραζόμαστε όσα ξέρουμε (όσα κι αν είναι αυτά, δεν περνιόμαστε για ειδικοί).

Το  blog αυτό προσφέρεται και ως ευκαιρία για όλους εσάς για να μας απαντάτε με παρατηρήσεις και συμβουλές πάνω στα άρθρα και στα νέα μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε κοντά μας κάθε στιγμή.

Νίκος Κοχύλης

  1. tl;dr… Πολυ μεγαλο κειμενο δεν το διαβασα… Ακουσα παντως οτι το μαγαζι σας ειναι η παραγκα του χομπρουϊνγκ με την ποδοσφαιρική έννοια και στηνετε διαγωνισμούς μπυρας, βαρατε κριτες κλπ

    • Αγαπητέ φίλε “μπυροτρόλ”
      ίσως χρειαστεί να μεγαλώσουμε την γραμματοσειρά για να μπορείς ευκολότερα να διαβάσεις. Στις κατηγορίες σου για παράγκα, θα επιβεβαιώσουμε τις φήμες, άλλωστε είναι γνωστό ότι έτσι λάβατε δεύτερη θέση σε πρόσφατο διαγωνισμό και η δεύτερη θέση προήλθε από το γεγονός ότι η προσφορά σας ήταν μικρότερη από του πρώτου. Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να σας κρατήσουμε ενήμερο για τα ύψη των τιμών ώστε να αναπροσαρμόσετε την προσφορά σας.
      Με εκτίμηση ο πρόεδρος της Παράγκας

Απάντηση